Nyheter

Tips inför årsskiftet!

Tips inför årsskiftet – hör med din kontaktperson YourOffice.

Nytt för i år är att du till skillnad mot tidigare måste ansöka om jämkning varje år. Om du vet med dig att du har betalat för mycket eller för lite i skatt 2018 ska du därför ansöka redan nu.

För dig som vill påverka din skatt genom att kvitta kapitalförluster mot kapitalvinster finns det några ytterligare saker att tänka på:
Det är bara vinster och förluster som realiserats före årsskiftet som du kan kvitta mot årets förluster eller vinster. Om du gör dina aktie- och fondaffärer på ett Investeringssparkonto (ISK) eller en kapitalförsäkring kan du inte kvitta alls.
Tänk på att om du har flyttat över värdepapper till Investeringssparkonto (ISK) under året så räknas det som en försäljning som ska deklareras.

Har du betalat för rot-och rutarbete samtidigt som du har haft en låg inkomst? I så fall kan det saknas skatt att kvitta emot. Kolla om du har möjlighet att vänta med att betala fakturan för rot-och rutarbete till 2019 och på så sätt få skattereduktionen först i deklarationen 2020.

Om du saknar pensionsrätt i din anställning eller har inkomst av aktiv näringsverksamhet finns fortfarande möjligheten att göra avdrag för pensionssparande.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Senaste kommentarerna

    Läs fler inlägg

    Utökat omställningsstöd

    Regeringens utökade omställningsstöd föreslås att kunna ansökas 15 oktober – 15 december. Stödet innefattar alla företag som hade större intäktstapp under sommaren – även de

    Läs mer »